جنگ روانی دوم خرداد با حربه بنزین
تعدادی از گروه های دوم خردادی در حرکتی هماهنگ درصدد هستند با عملیات روانی و با استفاده از فرصت سهمیه بندی و قیمت گذاری بنزین، ضربه ای کاری به اعتبار و حیثیت دولت نهم وارد کنند.
بخش هایی از عملیات روانی گروه های دوم خردادی عبارت است از تشویق و ترغیب شرکت ملی پخش و پالایش و وزارت کشور به اعلام نرخ دوم بنزین به عنوان سهمیه آزاد، القای تورم ناشی از سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت بنزین تا نرخ آزاد و نیز نشان دادن بلاتکلیفی دولت در تصمیم گیری درباره مساله بنزین.
درباره این عملیات روانی، نتایج مقدماتی یک مطالعه محتوا در تیترها و اخبار ده روزنامه دوم خردادی از تاریخ 14 فروردین تا دهم خرداد ماه امسال نشان می دهد این روزنامه ها در این 51 شماره، بیش از 1740 خبر درباره بنزین منتشر کرده اند و در این اخبار مجموعا حدود 5200 بار کلمه "بلاتکلیفی" را بکار بردهاند.
تونی بلر، «خادم کلیسا» میشود
«تونی بلر» در نظر دارد پس از ترک سمت نخستوزیری بریتانیا، خادم کلیسای کاتولیک رم شود.
روزنامه انگلیسی دیلیمیل نوشت: «دیدار تونی بلر، نخستوزیر در حال کنارهگیری انگلیس، پیش از خروج از خانه شماره 10 داونینگاستریت با پاپ بندیکتشانزدهم، رهبر کاتولیکهای جهان، در این کشور بسیار مهم است»
به نوشته این روزنامه، تونی بلر درباره حضور به عنوان خادم کلیسای کاتولیک رم پس از استعفا از ستمش گفتوگو کرده است. بلر چند روز پیش از خروج از داونینگاستریت برای آخرینبار با پاپ دیدار خواهد کرد و مقامات واتیکان با مشخص دانستن این سفر آن را بسیار مهم قلمداد میکنند.
بنابراین گزارش، برخی از کارشناسان معتقدند که بلر تصمیم خود را پس از دیدار با پاپ اعلام میکند و این گمانهزنیها نه تنها در رم بلکه در کلیسای این کشور مورد استقبال قرار گرفته است.
بازتاب های جدید موضوع ازدواج موقت
همانطور که در پست قبلی نیز بدان اشاره شد، اظهارات وزیر کشور دولت نهم که خود نیز در سلک روحانیت میباشد بار دیگر مساله ازدواج موقت را به موضع روز محافل رسانهای و سیاسی و حزبی مبدل کرد. در این میان دوستان وبلاگ نویس نیز با عنایت و تیزبینی خاصی که داشتهاند این مساله را در صدر اخبار و تحلیلهای خود قرار دادند. نافذ به اقتضای ماموریت خبررسانی که برای خود تعریف کرده است با طرح موضوع از همه دوستان و خوانندگان درخواست نمود که نظرات خود را در این خصوص بیان کنند. که چکیده این نظرات در پست قبلی منتشر گردید.
در این پست نیز نظرات جدیدی که به دست نافذ رسیده است منتشر میشود. در ضمن بسیاری از دوستان وبلاگ نویس از جمله وبلاگ محترم مادر نگران نیز قصد دارند تا به طور مبسوط به این مساله جواب دهند که طی روزهای آینده منتشر خواهد شد. همچنین برخی از دوستان از جمله وبلاگ منطقه ممنوعه نیز با رویکردی نو به این مساله پرداخته است.
نکته آخر اینکه نافذ همچنین اقدام به برگزاری یک نظرسنجی نموده است که از همه دوستان تقاضا داریم تا نست به پاسخگویی بدان اهتمام ورزند.
در ادامه بخش جدید نظرات دوستان و خوانندگان نافذ میآید.
چهل و پنج دقیقه با رییس جمهور
دکتر سید رسول سادات نژاد
پنج ملاقات با رییس جمهور داشتم که در مجموع چهل و پنج دقیقه به طول انجامید. هیچگونه گفتگوی سیاسی در بین نبود. چند موضوع اجرایی بصورت خیلی کوتاه مطرح کردم و بیشتر شنونده و بیننده بودم. نکته مهم اینکه در این ملاقات ها رییس جمهور احمدی نژاد هنوز رییس جمهور نبود.
• برداشت از ملاقات اول:
مردی بود که به جزییات ارج می نهاد. دارای قدرت مشاهده متمرکز برای کشف نکات موجود در تمام چیزهای قابل رویت در سخنان شما و به خاطر سپردن آنها. چیزهای قابل رویتی که ممکن است از دیدگان یک مشاهده گر معمولی پنهان بماند. چیزهایی که در ذهن دیده می شوند و یا در پرورانده می شوند که دیگران احتمالاً قادر به دیدن و تصویر کردنش نیستند. «ساختن تصویری در ذهن از آینده یک تصمیم و مداخله دادن آن در درک از واقعیت». نوعی تجربه مشاهده ای که به مشاهده بی واسطه منتهی می شود که شناخت آگاهانه تری در آن نهفته است. ایشان توجه چندانی به اطلاعات کلامی، ارقام، علائم، نشان ها و نتیجه گفت و شنودها نشان نمی داد و به مشاهدات خود از آن چند دقیقه تکیه می کرد. مشاهداتی از جنس باور. شکارچیان اسکیمو می توانند جزییات ریز ساختار یخی و برفی را که زیر پایشان قرار دارد به دقت بررسی کنند، زیرا هر اشتباهی ممکن است آنها را به سمت یک تکه یخ شناور هدایت کند، تکه یخی که ممکن است بشکند و آنها را در سرگردانی رها سازد.
• برداشت از ملاقات دوم:
به هر دلیل از اتاق و میز شهردار تهران استفاده نمی کند. پشت یک میز تحریر که قبلاً مورد استفاده منشی شهردار بوده نشسته است و در آن اتاق کوچک ملاقات ها صورت می گیرد. روی میز، هیچ چیزی نیست، جز تعدادی ورق و کاغذ و در کنار آنها، دو یا سه قلم قرار گرفته است.
چشمان خود را می بندد و به جریان پنهان کلماتی که از ذهن و دهان گوینده سرازیر می شود، گوش فرا می دهد. می بیند آنها به شکل قطراتی مجزا (کلمات مجزا)، رودی کوچک (قطعات جمله ای)، سیلاب (جریانات گزارش ارایه شده) یا به گونه ای دیگر جز حرف هستند. پس از دو یا چند دقیقه شنود درونی، در حالی که چشمانش هنوز نیمه بسته هستند، قلمی را بر می دارد و آنچه را که در گوش ذهن خود شنیده، با دقت می نویسد.
چشمان خود را می بندد و به جریان پنهان کلمات گوش می دهد...
احتمالاً چیزهایی را که گوینده گفته است را نشنیده اما آنچه را که ممکن بوده منظور گوینده باشد را شنیده و روی کاغذ آورده است. روی یک ورق کاغذ سفید دیگر، چند خط افقی و هم تراز رسم می کند. شروع به پاسخ دادن می کند. همه پاسخ ها جذاب و دلخواه شنونده است. هیچ وسواسی در استفاده از کلمات ندارد و درست به همان چیزی پاسخ می دهد که پرسش ذهنی گوینده است و نه آنچه را که به زبان آورده است. رفتار وی، نشانگر سطح بالایی از ریشه شناسی ذهن از طریق تجزیه و تحلیل کلمات شنیده شده است.
الهام: دولت در زمینه ازدواج موقت برنامه ندارد
بازتاب های یک خبر
همانطور که همه خوانندگان عزیز نافذ مطلع هستند، هفته گذشته مقالهای تحت عنوان «ازدواج موقت، راهحل یا فحشای اسلامی؟» در همین وبلاگ منتشر شد که به موضوع ازدواج موقت یا همان ازدواج صیغهای از زوایای مختلف پرداخته بود.
این مطلب واکنشهای مختلفی از سوی خوانندگان عزیز نافذ را در پی داشت که همانطور که پیش از این نیز قول داده بودیم. این مطالب و اظهار نظرها در یک مطلب جداگانه منتشر می شود.
در اثنای آمادهسازی این پست متوجه شدیم که سخنگوی دولت و وزیر دادگستری نیز اظهار نظری در این خصوص داشتهاند که در ادامه به آن اشاره میشود.
در اینجا لازم می دانم که از همه دوستان عزیزم به خاطر توجه و اهتمام ویژه آنها تقدیر وتشکر نمایم.
کلک بهار
من یک زنم در این خصوص چیزی نمی توانم بگویم. ازدواج موقت برای مردان راه حلی مفید و برای زنان شکستن غرور ..... نمی دانم
با دنیایی از احترام
قصه یک بسیجی
معتقدم خیلی ها نمی دانند معنی ازدواج موقت چیه. و خیلی ها این را می کنند بهانه ای برای... بله بهانه ای برای سه نقطه. حرفی نمی زنم اما گمانم این کاریکاتور خیلی حرفها بزنه. حداقل حرف دل منه. یا حق
فعالیت اقتصادی ناطق نوری و پسران
ناطق نوری در گفتوگو با فارس توضیحاتی هم درباره فعالیت اقتصادی خود و پسرانش داد:
* یک سؤال خصوصی داریم که اگر خواستید درباره آن صحبت کنید. لطف کنید کمی هم درباره خانه و زندگی و بچههایتان و اینکه به چه کارهایی مشغول هستند، توضیح بدهید.
- ناطقنوری [با خنده]: خانه و زندگی کجایش را بگویم؟
* توضیح دهید که آیا خودتان فعالیت اقتصادی دارید یا نه؟
- ناطقنوری: من نه. فعالیت اقتصادی ندارم و حتی گاهی هم بوده که در بعضی از صندوقها، بنیادها و امثال آن از من درخواست کردند که عضو هیئت امنای آنها یا بخشهای دیگر آنها بشوم که من پرهیز داشتم و نشدم.
زمانی ما یک بنیادی درست کرده بودیم به نام بنیاد شهید نوری که اساسنامه آن هم همه چیزش معلوم بود و آن را ثبت هم کردیم. بعد از یکی دو هفته دیدیم که زمزمههایی شد که آقای ناطقنوری هم یک بنیاد راه انداخته است و لذا زود رفتیم و آگهی دادیم و انحلال آن را اعلام کردیم.
کارمند مجمع هستم و همه سوابق دیگرم را به مجمع منتقل کردم و حقوق بگیر آنجا هستم. خانهای دارم که شهره آفاق و مبدا تاریخ است. در چیذر و منطقه فرمانیه است. زمانی یکی از روزنامهها زده بود که فرمان در فرمانیه این خیلی معروف شد.
مصاحبه خواندنی افروغ با «شب شیشهای »
طلسم نقد احمدینژاد در تلویزیون شکسته میشود؟
با جملات صریح و محترمانه عماد افروغ در برنامه زنده و پرمخاطب شب شیشهای، نقد کوچکی از دکتر احمدینژاد انجام و از استفاده کم رئیس جمهور از مشاوره نخبگان گلایه شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، سیاستزدگی و اقتصادزدگی جامعه ایرانی را از عوامل اصلی غیراخلاقی شدن جامعه توصیف کرد و گفت: معتقدم اخلاق در جامعه ما دارد دستخوش مطامع و منافعی قرار میگیرد که باید با این موضوع مقابله شود.
دکتر عماد افروغ با اشاره به توصیه رهبر انقلاب خطاب به نمایندگان مجلس، مبنی بر لزوم تحقق نگاه کلان و ملی در دیدگاه آنها، افزود: توجه به این وجه جزء توصیههای مقام معظم رهبری هم بوده است و غم نان، برق و مواردی از این قبیل، وظیفه نمایندگان مجلس نیست و اگر آنها هم در پی انجام کارهای اجرایی باشند، پس وظایف قوه مجریه چه میشود؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: غلبه رویکرد فوق در نمایندگان باعث میشود بیشتر دنبال مماشات بوده و نتوانند انتقاد نمایند و لذا به تعاملی یک سویه با دولت وارد شوند که البته این مسئله بیشتر متوجه نمایندههای شهرستانها بوده است.
افروغ که در برنامه شب شیشهای شبکه تهران سخن میگفت، درباره رویکرد و نگاه سیاسی خود و فرزندانش اظهار داشت: بنده و فرزندانم اصولگرای اصلاح طلب هستیم و معتقدم، در ذات اصولگرایی نوعی اصلاح نهفته و اصلاح طلبی هم به اصول و معیارهایی نیازمند است.
افروغ انتشار برخی شایعات مبنی بر اینکه علت رویکرد انتقادی وی به دولت نهم، عدم انتخابش به عنوان وزیر ارشاد است، را مباحثی غیر اخلاقی خواند و افزود: من همیشه اهل نقد بوده ام و چون معتقدم یکی از ارکان جمهوری اسلامی، پیوند اخلاق و سیاست است، این قبیل صحبتها را غیر اخلاقی میدانم.
ازدواج موقت، راهحل یا فحشای اسلامی؟
با گذشت یک هفته از اظهارات وزیر کشور، مبنی بر لزوم ترویج ازدواج موقت، این بحث بار دیگر به محور تمرکز مسائل اجتماعی تبدیل شده است.
حدود پانزده سال پیش که رئیسجمهور وقت، هاشمی رفسنجانی، موضوع لزوم توجه به ازدواج موقت در جامعه را به عنوان راهحلی برای مقابله با معضلات جنسی جوانان مطرح کرد، این ایده به دلیل انتقادات سنگین گروهی از متدینین و خانوادهها به حاشیه رفت، اما امروز بار دیگر طرح شده است.
شاید یکی از دلایل طرح دوباره موضوع، اثر شدید رسانهها؛ اعم از شبکههای ماهوارهای، سایتهای اینترنتی و لوحهای فشرده که همگی از تکنولوژیهای رواجیافته در جامعه ما طی یک دهه اخیر هستند، بر تحریک غریزه جنسی باشد؛ غریزهای که با ابعاد فعلی در جامعه در صورت نبود مدیریت صحیح توسط متولیان امر، میتواند علاوه بر پیامدهای مخرب اخلاقی، آثار زیانبار اقتصادی و امنیتی را نیز به همراه داشته باشد.
برای قضاوت راجع به این موضوع، باید بررسی شود که آیا ازدواج موقت، همانگونه که مدافعان این طرح معتقدند، یگانه راه مؤثر برای حل معضلات جنسی جوانان است و یا آنکه بنا بر دیدگاه مخالفان این طرح که علاوه بر مخالفان داخلی، بخشهایی از اهل سنت خارج از کشور و حتی رسانههای کشورهای غربی را نیز شامل میشود، این طرح نوعی فحشای اسلامی است؟
البته باید گفت، واکاوی دلایل مدافعان و مخالفان طرح بحث ازدواج موقت به عنوان راهحل اجتماعی معضلات جنسی جامعه، نشان میدهد که در میان استدلالهای موافقان و مخالفان، ناگفتههایی نیز وجود دارد، که برای قضاوت نهایی باید آن موارد نیز در نظر گرفته شود.
سخنرانی سعید قاسمی در شب رحلت امام (ره)
هر چه گفتیم که جنگ آمده، گوشی نشنید
امام تا آخر جنگ نیز بر آن بود که جنگ را با جنگ تمام کند؛ چرا که تا حدود یک ماه پیش از آن [خطاب به مردم] گفته بود که حسینیان آماده باشید امروز ایران کربلاست.و آن پیامهایی که پیش از آن هم داده بود... من نمی فهمم که این روزها چه اتفاقاتی در حال افتادن است، هنوز هم بر روی مسائل این روزهای خودمان مثل بسیاری دیگر تحلیل ندارم؛ دلیلش هم این است که اطلاعاتم کامل نیست. اما با همین سن کم و با همین موهایی که سفید شده و چون در یک مقطع تاریخی داستان امیرالمومنین (ع) را خوانده بودم، و داستان حکمیت و امام حسن مجتبی را خوانده بودم، با این همه در مقطع کوتاه عمرم دیدم که امامی مجبور است حرفش را پس بگیرد و از این تغییر وسیر و چرخش و گردش مجبور است به عنوان نوشیدن جام زهر نام ببرد. چرا که مجبور شد یک بار در تاریخ عمر خودش حرفش را پس بگیرد و البته برایش سخت بود، چون می دانست این اتفاق مبنای بسیاری از اتفاقات در آینده خواهد شد.
کاظم کاظمی برای او زیبا گفت:
خدایا اگر دستبند تجمل
نمیبست دست کمانگیر ما را
کسی تا قیامت نمی کرد پیدا
از آن گوشه کهکشان تیر ما را
ولی خسته بودیم و یاران هم دل
به نانی گرفتند شمشیر ما را
ولی خسته بودیم و می برد طوفان
تمام شکوه اساطیر ما را
طلا را که مس کرد دیگر ندانم
چه خاصیتی بود اکسیر ما را
توفان شدید «گونو» به تهران میرسد؟
ریاست کل مرکز رصد جوی عربستانسعودی اعلام کرد: توفان شدید "گونو"، پس از عبور از پاکستان، وارد ایران شده و شهر تهران، پایتخت این کشور را در مینوردد.
به گزارش روزنامه "الشرقالاوسط"، "حسن میره" و "عادل السبحی" از اداره تحلیل و پیشبینی ریاست کل مرکز رصد جوی و حمایت از محیط زیست عربستان سعودی با اشاره به قدرت ویرانگر این توفان شدید که دستکم 170 کیلومتر در ساعت سرعت دارد، پیشبینی کردند توفان شدید "گونو" که دیروز سواحل کشور عمان را در نوردید پس از عبور از شهر کراچی پاکستان، وارد خاک ایران شده و به سوی پایتخت پیش میرود و تا پایان هفته در تهران پایان مییابد.
توفان شدید گونو"، از چند روز پیش بر اثر ناپایداری هوا و گرمشدن آب در بخشهایی از اقیانوس هند، در دریای عرب تشکیل شد و پس از تخریب بخشهایی از سواحل کشور عمان به سوی دریای عمان و پاکستان پیش رفته است.
این توفان، پیش از این در سال 1992 میلادی نیز وارد عربستان شد اما به علت درنوردیدن مناطق بیابانی این کشور، خسارتی به شهرها وارد نیاورده بود.