سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

خط 3 متروی تهران معطل منابع مالی   

با وجود گذشت 2 سال از عقد قرارداد احداث خط 3 متروی تهران، هنوز کوچکترین اقدامی در این رابطه انجام نگرفته است.
سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) به عنوان پیمانکار برنده مناقصه‌ی ساخت خط 3 متروی تهران هنوز نتوانسته منابع لازم برای اجرای این پروژه را فراهم کند.
شرکت مترو چندین بار اقدام به فسخ قرارداد خود با شرکت توسعه حمل و نقل ریلی گسترش کرده که هر بار فشارهای مختلف مواجه و از فسخ قرارداد منصرف شده است.
در سال 1383 ، شورای اقتصاد    770میلیون یورو برای خط  3 متروی تهران تصویب کرد و قرار شد این مبلغ به صورت فاینانس خارجی تامین شود.  اما تا کنون متروی تهران و پیمانکار آن نتوانسته‌اند این مبلغ را از طریق منابع خارجی تامین کنند. در 2 سال گذشته چینی‌ها  که مهمترین شریک متروی تهران هستند نیز در مورد فاینانس این طرح کمکی نکرده‌اند.
 اصرار شورای اقتصاد به تامین این مبلغ از منابع خارجی علت اصلی تعویق این پروژه است در صورتی که دولت می تواند با اجازه دریافت فاینانس از منابع داخلی، شرایط را برای ساخت سریع مترو در تهران و شهرستانها فراهم آورد.
توجه به این نکته ضروری است که در اکثر قراردادهای فاینانس خارجی، شرایط طرف خارجی بر قرارداد تحمیل شده و حداقل این بوده که پیمانکار مجبور به خرید وسایل مورد نیاز خود از آنها شده است.

خط 3 مترو 37 کیلومتر است که 14 کیلومتر آن روی زمین و بقیه از زیر زمین عبور خواهد کرد و با راه‌‏اندازی خط 3 متروی تهران، شمال شرق و جنوب غرب شهر تهران به یکدیگر متصل خواهند شد.
وضعیت متروی تهران در خطوط سه گانه آن با توجه به شاخص‌های موجود در خصوص میزان تأخیرها و انحراف از برنامه زمانبندی حرکتها در حال حاضر در حد استانداردهای این صنعت است . اما حفظ حداقل وضع موجود با توجه به رشد روزافزون جمعیت در کلان‌شهر تهران و افزایش میزان تقاضای سفر با مترو از یک سو و افزایش سن ناوگان و کاهش عمر مفید آن به دلیل بار مسافری بیش از حد، نمی‌تواند تا مدت درازی ادامه داشته باشد. بدیهی است در صورت عدم اختصاص بودجه‌های لازم جهت ساخت خطوط مصوب، خرید قطار و تجهیز ناوگان و عدم پایبندی شرکتهای داخلی به تحویل واگن و قطار در زمانهای مقرر، به مرور میزان تأخیرات و اختلالات با توجه به افزایش مراجعه به تعمیر‌گاه قطارها، افزایش یافته که در نهایت مسافران مترو را ناراضی و بهره‌برداری را با مشکلات جدی مواجه می‌سازد.
هم اکنون به دلیل کمبود واگن و لوکوموتیو متروی تهران فقط با 50 درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کند که در صورت تامین نقدینگی و فعال کردن کارخانجات داخلی امکان استفاده از ظرفیت کامل خطوط متروی تهران فراهم خواهد شد. 


نوشته شده در  جمعه 86/3/25ساعت  2:4 عصر  توسط نافذ   شما هم نظر دهید()