سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

هرگزم نقش تو از لوح دل و جان نرود

اماما، ای سفر کرده دیار عشق، ای که با تیغ برّان حکومت خیبر شکن قلعه های نفاق زمانه شدی؛ ای که باغ هستی‏ات بهار آزادی را آسایش دگر بود؛ بر بال کدامین ملک نشستی که اینچنین بی تاب و شتابان به سرای جاوید سفر کردی؟ خلوت اُنست را در کجا گستردی که اینگونه مستجاب شد؟ و اینک در سالروز هجرانت، با یادت به دل های سوگوارمان تسلی ده. 

تقریباً از اول خرداد 1368، مردم ایران خبرهای نگران کننده ای از وضع جسمی امام خمینی شنیدند و در اضطراب و اندوه فرو رفتند. این نگرانی زمانی بیشتر شد که در دوم خرداد 1368 در اخبار ساعت 14 صدای جمهوری اسلامی ایران، اطلاعیه کوتاه دفتر امام خمینی قرائت شد. در این اطلاعیه از عمل جراحی دستگاه گوارش امام خمینی به دلیل خونریزی، خبر کوتاه و مبهمی نقل گردید. هنگامی که دفتر امام خمینی با سیل تلفنهای افرادی که اطلاعات بیشتری می خواستند مواجه شد، برای همه تلفن کنندگان یک پاسخ داشت و آن هم این بود: الحمدلله حال امام رضایت بخش است؛ دعا کنید. گرچه این پاسخ نیز معنادار بود ولی اخباری که پس از آن بتدریج منتشر شد، حکایت از این داشت که حال امام خمینی رو به بهبود است و مشکلی وجود ندارد. این روند ادامه داشت که ناگهان در شامگاه 13 خرداد، سیمای جمهوری اسلامی ایران از پیدایش مشکل در مسیر درمان امام خمینی سخن به میان آورد. در همین حال، اطلاعیه دفتر امام خمینی نیز قرائت گردید و از مردم درخواست شد دعای خالصانه جهت شفای امام خمینی به عمل آورند. در این زمان بود که قلب ملت بزرگ ایران لرزید و همه احساس کردند که در آستانه غم بزرگی قرار گرفته اند. در این زمان، موج بزرگی از دعا و زاری سراسر کشور را فرا گرفت و مردم به تنهایی و یا به صورت حضور در مساجد و اماکن مقدس، از نهان جان به دعا و زاری پرداختند. در سحرگاه 14 خرداد 1368، در حالی که مردم هنوز به دعا و نیایش مشغول بودند،

به محض این که برای نماز صبح و عبادت سحرگاهی از خواب برخاستند، احساس کردند که برنامه های صدای جمهوری اسلامی ایران غیر عادی است و هیچ برنامه ای اجرا نمی شود و فقط صوت قرائت قرآن پخش می گردد. در این زمان که نگرانی ها به اوج رسیده بود و مردم پیوسته گوش به صدای رادیو سپرده بودند، گوینده رادیو در ساعت 7 بامداد بعد از چند ساعت سکوت، هنگام پخش اخبار، لب به سخن گشود و با صدای لرزان گفت:
بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
روح بلند پیشوای مسلمانان و رهبر آزادگان
حضرت امام خمینی به ملکوت اعلی پیوست...
با اعلام این خبر، بغض یک ملت بزرگ و بغض شیفتگان اسلام در سراسر جهان ترکید و موج زاری سراسر کشور را فرا گرفت. ناگهان نه تنها مردم سیاهپوش شدند بلکه کوچه ها و خیابان ها را نیز سیاهپوش کردند. در این زمان، کاروان های عزادار نیز از نقاط دور و نزدیک کشور به سوی تهران حرکت کردند تا در مراسم وداع بزرگ شرکت کنند. روز 15خرداد، مردم از اولین ساعتهای روز در مصلای بزرگ تهران حاضر شدند تا با پیکر مطهر امام خمینی خداحافظی نمایند. در این روز جمعیت حاضر در مصلا به قدری فشرده بود که 8 نفر جان خویش را در راه آخرین دیدار با امام خود از دست دادند. روز 16 خرداد در حالی که بسیاری از کاروان های عزادار به تهران رسیده بودند، مراسم تشییع برگزار شد. شکوه این تشییع و عمق و وسعت اندوه مردم در این روز به قدری بود که واقعاً قلم از توصیف آن ناتوان است.
ساعت 7 و 35 دقیقه صبح 16 خرداد، مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی بر پیکر مطهر امام خمینی نماز گذارد. بعد از مراسم باشکوه نماز، پیکر مطهر امام خمینی در داخل اتومبیلی قرار گرفت تا به بهشت زهرا حمل گردد. اتومبیل حامل پیکر مطهر امام خمینی در حالی از خیابان ها عبور کرد که از مصلا تا بهشت زهرا و در تمام مسیر حرکت، امواج انسانی دیده می شد و در خیابان هایی که همه سیاهپوش بودند، مردم به سر و سینه خود می زدند و در فراق رهبر خویش می گریستند. هنگامی که اتومبیل حامل پیکر مطهر امام خمینی به مناطق جنوب شهر تهران که از پیروان صادق و بی آلایش امام خمینی بودند رسید، حرکت اتومبیل به دلیل تراکم جمعیت عزادار با مشکل مواجه شد و در بعضی نقاط نیز اتومبیل کاملاً از حرکت باز ایستاد. گرچه تمام مسیر حرکت اتومبیل حامل پیکر امام انباشته از جمعیت بود، ولی تراکم اصلی در بهشت زهرا و حوالی محلی بود که قرار بود پیکر امام در آن محل به خاک سپرده شود. تراکم جمعیت در بهشت زهرا چنان بود که ساعت 10 صبح رادیو اعلام کرد به هیچ وجه امکان خاکسپاری پیکر امام وجود ندارد و مراسم تدفین روز دیگر انجام خواهد شد. در این زمان چون امکان حرکت برای اتومبیل باقی نمانده بود، حدود ساعت 10:30 دقیقه بالگردی بر زمین نشست تا پیکر امام خمینی را به محل خاکسپاری منتقل کند. پس از چند ساعت تأخیر، در حالی که همه یقین کرده بودند که به دلیل امواج جمعیت عزادار، امکان خاکسپاری وجود ندارد، بالأخره بالگرد حامل پیکر امام خمینی پس از زحمات زیاد توانست در محل خاکسپاری بر زمین بنشیند.
سرانجام، در حالی که بیش از 10 میلیون نفر در بهشت زهرا بر سر و سینه خود می زدند، پیکر پاک امام خمینی در میان سیل اشک و آه مشتاقان به خاک سپرده شد. در این زمان، شکوه وداع بزرگ ملت با رهبر خویش، به عنوان مهمترین خبر به سراسر جهان مخابره گردید.

انتخاب الهی

پس از رحلت جانسوز رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره)، خبرگان ملت، طی اجلاس ویژه ای، تصمیم تاریخی و تعیین کننده خود را درباره جانشینی حضرت امام خمینی (ره) و انتخاب رهبر جدید اتخاذ کردند و حضرت آیت الله خامنه ای را به این سمت خطیر برگزیدند. 
بینش روشن درباره اسلام و علوم اسلامی، قدرت استنباط در فقه و حقوق اسلامی، آگاهی و شناخت وسیع در مورد مسائل زمان و مقتضیات عصر حاضر و نیز شجاعت ، تدبیر و مدیریت قوی در حضرت آیت الله خامنه ای، موجب این انتخاب مجلس خبرگان بود. ایشان از مبارزان نخستین انقلاب از سال  1342 بوده و در پستهای عضو شورای عالی دفاع، حزب جمهوری اسلامی، امامت جمعه تهران، نمایندگی مجلس خبرگان و ریاست جمهوری و... مسؤولیت داشتند. با اعلام خبر رهبری معظم له، دل های مسلمانان شاد و دشمنان اسلام و انقلاب مایوس شدند.
حضرت آیت الله خامنه اى بنا بر وصیت حضرت امام «قدس سره»، در مجلس خبرگان و در برابر دیدگان مصیبت زده و حیرت آلود میلیونها ایرانى و  خارجى وصیت‏نامه سیاسى - الهى حضرت امام را قرائت نمودند و توانمند و رسا، آخرین توصیه ‏هاى جاودانه امام را به اطلاع همگان رساندند. مردم وفادار، هشیار، متدین و انقلابى ایران، از ابراز بیعت و وفادارى و حق شناسى نسبت به انتخاب شایسته مجلس خبرگان نیز غافل نبودند و با دیدار رهبر جدید خود، هرگونه کج اندیشى و فرصت توطئه را از دشمن خارجى و ایادى داخلى او سلب کردند.
خداوند حکیم، امر دیگرى را براى این ملت و حضرت آیت الله خامنه اى مقدر فرموده بود که با رحلت‏ حضرت امام (ره)، این تقدیر جارى شد. حضرت آیت الله خامنه ‏اى، همچنان که تمامى مسؤولیتها را به صورت تکلیف پذیرفته بودند، در قبال مسؤولیت رهبرى نیز تا آن‏گاه که بر عهده ایشان تکلیف نشد، قدمى براى این مسؤولیت‏ برنداشته و حتى فکر آن را نیز نمى‏کردند. 
 چنانکه در این باره می فرمایند:
 براى این مسؤولیت، از خدا استمداد کردم و باز هم استمداد مى‏کنم و هر لحظه و هر آن، در حال استمداد از پروردگار هستم تا بتوانم این مسؤولیت را در حد وسع خودم - که تکلیف هم بیش از وسع نیست - با قدرت و قوت و حفظ شان والاى این مقام، حفظ کنم و انجام بدهم. این، تکلیف من است که امیدوارم ان شاء الله شمول لطف و ترحم الهى و دعاى ولى عصر (عج) و مؤمنین صالح باشم.
اما حضرت امام خمینى «قدس سره»، با روشن‏ بینى الهى خود، اخلاص و توانایى حضرت آیت الله خامنه ‏اى را در اندازه‏ هاى رهبرى ملت مى‏دیدند و گاه به اشاره و گاه به تصریح این موضوع را مطرح مى‏فرمودند. در جلسه فوق العاده مجلس خبرگان که پس از رحلت‏ حضرت امام (ره) تشکیل شد، بحث روى شوراى رهبرى بود که حضرت آیت الله خامنه ‏اى هم با آن موافق بودند، اما قضاى الهى چیز دیگرى بود و اصرار مقام معظم رهبرى در آن مجلس، مبنى بر عدم پذیرش این مسؤولیت، به رغم استدلالهایى که مى‏فرمودند، مقبول نیفتاد و رداى مبارک رهبرى امت‏ بر دوش تواناى ایشان قرار گرفت. 
در شرایطى که خبرگان رهبرى، با سرعت و دقت، اقدام به انتخاب شایسته حضرت آیت الله خامنه ‏اى نمودند و معظم له نیز با توکل به خداى متعال آن را پذیرفتند، دشمن نقشه ‏هاى شومى را براى پس از امام پیش ‏بینى کرده بود و در تبلیغات مستمر رادیوها و مطبوعات بیگانه در مدت چند روزه دورانِ بیمارى حضرت امام، کاملاً این امر مشخص بود. 
حضرت آیت الله خامنه ‏اى، در تشریح و توضیح توطئه دشمنان براى پس از رحلت امام بزرگوار (ره)، به فکر و تقواى مردم و معجزه الهى در خنثى کردن این توطئه ‏ها اشاره مى‏کنند و مى‏فرمایند:
«با رحلت امام خمینى (ره) طیف وسیع دشمنان اسلام - که در صفوف مقدم معارضه با جمهورى اسلامى بودند - این امید را پنهان نکردند که جمهورى اسلامى در غیاب پدید آورنده و پروراننده‏ خود، نیروى دفاع و رشد را از دست ‏بدهد و چون کودکى بى‏صاحب، احساس ضعف و درماندگى کند، یا به کلى از پاى درآید و یا به ناچار به دامان این و آن پناه برد! در محاسبات تنگ نظرانه‏ دشمنان - که همه بى استثناء اسیر محاسبات صددرصد مادى بوده و از فهم روابط معنوى و برکات ایمان و تقوا بى‏نصیبند - نمى‏گنجد که معجزه‏ الهى در طلیعه‏ قرن پانزدهم، یعنى حکومت صلاح و دین و حیات دوباره ارزشهاى اسلامى، آن قله‏ مرتفعى باشد که دست آلوده‏ بندگان هوا و هوس به آن نرسد و دیپلماسى زر و زور از به دام افکندن آن، عاجز بماند.»  
حضور ده میلیونى مردم در  تشییع بنیانگذار جمهورى اسلامى ایران و هادى و مرشد خود، و  انتخاب بموقع و شایسته آیت الله خامنه ‏اى، معجزه الهى را به نمایش گذاشت و دشمن یک بار دیگر ناکام شد. هرچند دشمنان دلخوش کرده بودند که حضرت آیت الله خامنه ‏اى از اداره نظام در میان این همه دشواریها، توطئه‏ ها و خباثت هاى جهانى و داخلى، ناتوان مانده و دیر یا زود سکان نظام از دست ولایت فقیه عادل، مجتهد، آگاه، مدیر و مدبر خارج شده و به آرزوى چند ساله خود خواهند رسید! اما آینده نشان داد که حقیقتاً خبرگان رهبرى، به هدایت‏ خداوند و رهنمودهاى حضرت امام «قدس سره» برترین و صالحترین را انتخاب کرده است و راه امام در وجود رهبرى ایشان تداوم یافت و بیمه شد. پیامها و بیانات معظم له، نقطه امید دشمن را کور و امیدهاى ملت‏ بزرگ ایران را شعله ‏ورتر کرد. فریاد رساى ملت که خطاب به امریکاى جنایتکار فرود مى‏آید، بخوبى نشان از تداوم راه امام دارد. 


نوشته شده در  یکشنبه 86/3/13ساعت  10:21 صبح  توسط نافذ   شما هم نظر دهید()