سخنرانی مهم سیدحسن نصرالله در جمع دانشجویان لبنانی
زمانی که در رسانههای خبری جهان از حملهی آمریکا به ایران در 6 آوریل نوشتند، مسوولان این احزاب تا صبح یعنی همان ساعتی که در برخی رسانهها تعیین شده است، بیدار ماندند و منتظر وقوع این واقعه یعنی حملهی نظامی آمریکا به ایران بودند
سیدحسن نصرالله در جشن فارغالتحصیلی بیش از 1700 تن از دانشجویان لبنانی با تاکید مجدد بر ادامهی فعالیت مقاومت اسلامی لبنان در این کشور اعلام کرد: هیچ کس نمیتواند مقاومت اسلامی لبنان را نابود کند، زیرا این مقاومت یک قضیهی ملی لبنانی است.
سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان اظهار داشت: برخی با انتقاد شدید از فعالیت مقاومت اسلامی لبنان میگویند که مقاومت لبنان به مثابه دولتی کوچک در داخل دولت اصلی لبنان است که این کاملا غیر قابل قبول و نادرست است.
وی تاکید کرد: من به این احزاب و به این افراد میگویم تلاش نکنند زیرا تلاش آنها برای ریشهکنی مقاومت اسلامی در لبنان به نتیجهای نخواهد رسید زیرا این مقاومت چیزی نیست که بیریشه باشد بلکه ریشهی آن یک ریشهی قوی یعنی ریشهی مردمی است.
وی تاکید کرد: من راه را برای این احزاب و این افراد آسان میکنم و به آنها میگویم اگر توانستید یک دولت قوی و قدرتمند به وجود آورید که بتواند از تمامیت ارضی لبنان دفاع کند و در برابر تجاوز دشمن ایستادگی کند، موضوع مقاومت اسلامی لبنان نیز خود به خود حل خواهد شد و نیازی به تلاشهای مغرضانهی شما برای منحل ساختن مقاومت در این کشور نیست.
سیدحسن نصرالله اظهار داشت: زمانی که دولت لبنان حتی نمیتواند از یک رودخانهی کوچک در لبنان حفاظت کند، چگونه میتواند تمامیت ارضی لبنان و حمایت از کشور در مقابل تجاوز دشمن را برای مردم لبنان تامین کند؟
وی تاکید کرد: دولت لبنان باید زمانی از موضوع منحل ساختن مقاومت اسلامی لبنان سخن بگوید که بتواند از یک ارتش قوی و نیرومند برخوردار باشد، ارتشی که بتواند در برابر دشمن ایستادگی کند و همان کاری را کند که مقاومت اسلامی لبنان در جنگ اخیر در برابر اسراییل انجام داد. باید یک ارتش ملی و قدرتمند در لبنان وجود داشته باشد که بتواند امنیت کشور را تامین کند، در آن صورت خواهد بود که موضوع مقاومت اسلامی لبنان خود به خود حل خواهد شد و دیگر نیازی به این همه هیاهو و تلاشهای پشت پرده و اتهامات بیجا برای متزلزل ساختن جایگاه مقاومت اسلامی لبنان وجود نخواهد داشت.
دبیرکل حزبالله لبنان همچنین گفت: این احزاب و این افراد اگر از ما میخواهند که بیتفاوت نسبت به مسایل لبنان بنشینیم و دست کمک و همکاری به سوی مردم این کشور دراز نکنیم اشتباه کردهاند؛ زیرا تعهد و مسوولیت اصلی ما حمایت و ارایه کمک به مردم کشور است.
وی همچنین گفت: مقاومت اسلامی لبنان یک مقاومت هدفمند میباشد و هدف این مقاومت یک هدف کاملا مقدس است و به این سادگیها مقاومت تسلیم نخواهد شد و هدف خود را کنار نخواهد گذاشت.
دبیرکل حزبالله لبنان همچنین دربارهی تحولات سیاسی داخلی لبنان گفت: بیشک لبنان امروز در مهمترین و حساسترین مرحلهی تاریخی خود قرار گرفته است و باید بگویم آنچه که امروز در لبنان جاری است موضوعی ساده یا بحرانهای پیش پا افتاده نیست، بلکه بحرانهای جاری در لبنان بحرانهای هدفمند و هدفدار است به طوری که هدف اصلی این بحرانها تغییر دادن ماهیت لبنان و متزلزل ساختن موقعیت لبنان و وابسته ساختن این کشور به اربابانی چون آمریکا میباشد که البته این موضوع پیش از این که من به آن اشاره کنم، توسط برخی از مقامات مسوول لبنانی و غیر لبنانی به صورت غیر مستقیم به آن اشاره شده است.
وی افزود: بحرانهای جاری در لبنان موضوع اختلاف بر سر قضیهی 19+11 نیست بلکه قضیه بسیار ریشهدارتر از آن است. از زمانی که رفیق حریری به شهادت رسید، یک حزب حمایت شده از سوی جامعهی جهانی در لبنان تشکیل شده است، حزبی که حمایتهای بینالمللی از آن در تاریخ لبنان بینظیر بوده است. این حزب سیاسی حمایت شده از سوی کشورهای مشخص طرحی را مد نظر داشت که در لبنان به اجرا گذارد و هدف اصلی آن تسخیر موسسات دولتی و ساختارهای اصلی دولتی اعم از ساختارهای اجرایی، امنیتی، نظامی، قضایی و حتی اداری بود. این حزب از همان بدو تشکیل درصدد عملی ساختن این طرح بوده است و هدف نهایی این طرح منتقل ساختن لبنان به عرصهی فرمانروایی و حکمرانی آمریکا است.
سید حسن نصرالله عنوان داشت: این حزب و احزاب وابسته به آن از همان لحظهی اول خون شهید رفیق حریری را بهانهای برای محقق ساختن اهداف پشت پرده خود قرار دادند و من از همان روز اول نسبت به این موضوع هشدار دادم و گفتم از خون این شهید برای زد و بندهای سیاسی و تحقق اهداف مشخص استفاده نکنید. این افراد و این احزاب با استفاده از قضیهی ترور حریری احساسات مردمی را تحریک کردند و از این احساسات مردمی در راستای محقق ساختن اهداف خود استفاده کردند و لبنان را در برابر بحرانهای خطرناک قرار دادند.
سیدحسن نصرالله همچنین گفت: حزب حاکم پیش از برگزاری انتخابات قانونی را به تصویب رساند و اصرار داشت که انتخابات پارلمانی لبنان براساس این قانون تصویب شده انجام گیرد که البته ما و بسیاری از مردم لبنان این قانون تصویب شده را قانونی ظالمانه خواندیم و موافق با آن نبودیم و به رغم آن که خواهان برگزاری انتخابات براساس این قانون تصویب شده نبودیم، این انتخابات براساس این قانون برگزار شد.
وی تاکید کرد: حزب حاکم با اهداف مشخص و سازماندهی شده از همان روز اول بنا را بر فریب و نیرنگ گذاشت و تلاش کرد که با انجام ائتلافهایی با حزب امل و حزبالله لبنان به اهداف خود برسد و به زعم خود به این اهداف نیز دست یافت؛ اما لازم است من در این زمینه اشارهای کنم که بسیاری از موفقیتهایی که آنها به آن اعتقاد دارند، در واقع موفقیت نیست و آنها سخت در اشتباهند.
سیدحسن نصرالله گفت: هدف اصلی حزب حاکم پس از به اصطلاح پیروزی آنها در انتخابات تسخیر و تصرف پارلمان لبنان بود، هر چند آنها اکثریت را در این پارلمان به دست آوردند اما نتوانستند هدف اصلی خود یعنی به دست آوردن ریاست این پارلمان را کسب کنند و حزب امل و حزبالله لبنان با داشتن نفوذ بسیار توانستند از محقق شدن این امر جلوگیری به عمل آورند و سرانجام ریاست این پارلمان به نبیه بری انتقال یافت و ما توانستیم مصونیت احکام صادره از سوی این پارلمان را به واسطهی این امر تامین سازیم؛ بنابراین حزب حاکم در این امر یعنی تسلط کامل بر پارلمان لبنان نتوانست موفق عمل کند و به نوعی نیز شکست خورده است اما موفقیت دومی که حزب حاکم پس از به دست گیری اکثریت مجلس از آن سخن میگوید تشکیل دولت بود. آنها با توجه به اهداف مشخصی که از خارج از لبنان تعیین شده بود این دولت را از افراد وابسته به احزاب خود تعیین کردند زیرا باید ضمانت لازم را برای به اجرا درآوردن طرحهای از پیش تعیین شدهی اربابان خود مهیا میساختند؛ اما به رغم همهی این تلاشها تعدادی از نمایندگان حزبالله لبنان و حزب امل در این دولت مشارکت کردند و توانستند به موقع با عقبنشینی از دولت و استعفا از پستهای خود دست دولت را برای ملت لبنان رو کنند و از کامل شدن این طرح خارجی توسط دولت جلوگیری به عمل آورند.
نصرالله ادامه داد: وزیران حزب امل و حزبالله لبنان توانستند با هوشیاری کامل و التزام به تعهدات خود بسیاری از طرحهای سازماندهی شدهی این دولت را با خروج خود با بنبست مواجه سازند. بنابراین در اقدام دوم نیز حزب حاکم با شکست نسبی مواجه شد؛ چون نتوانست کاملا اهداف خود را محقق سازد اما باید بگویم این حزب توانست در زمینهی قوهی قضاییه لبنان موفق عمل کند و این قوه را به صورت کامل به تسخیر خود درآورد، به طوری که قوهی قضاییه تا به امروز در برابر بسیاری از ترورها و جنایتهای انجام شده در لبنان خنثی عمل کرده است و نه تنها خنثی عمل کرده است بلکه اختیار خود را از دست داده است و به دست دیگران اداره میشود، به گونهای که دادگاه بینالمللی در راه تشکیل شدن است و این دادگاه میتواند پس از تشکیل شدن اختیارات کامل قوه قضاییه را در دست گیرد و حتی به صورت مستقل به محاکمهی افرادی که در سابق توسط دستگاه قضایی لبنان محاکمه شدند اقدام کند. این یعنی از بین رفتن استقلال قضایی لبنان. پس از آن که دولت یا حزب حاکم در مورد اول و دوم ضعیف عمل کرده و نتوانست اهداف خود را به صورت کامل عملی سازد متوجه پست ریاست جمهوری کشور شد و من جا دارد در این جا تشکر و قدردانی خود را از امیل لحود، رییسجمهور مردمی لبنان داشته باشم؛ کسی که توانست در برابر تمامی این توهینها و اتهامات غیر اخلاقی و فشارهای شدید ایستادگی کند، در واقع حزب حاکم و احزاب داخلی دنبالهروی این حزب به هر اقدامی برای حذف لحود دست زدهاند و تنها اقدامی که تا امروز به آن دست نزدهاند، همان ترور علنی او است. اگر کسی دیگری جای لحود بود مطمئنا در برابر این فشارها ایستادگی نمیکرد و جا دارد من امروز از او به عنوان یک مرد نام ببرم، مردی که توانست تا به امروز مقاومت و ایستادگی کند و انشاءالله لحود تا آخرین لحظه از زمان ریاست جمهوری خود در این پست باقی خواهد ماند.
سید حسن نصرالله دربارهی موضوع دادگاه بینالمللی محاکمهی عاملان ترور حریری گفت: تا به امروز همه از ما انتقاد میکنند که چرا ملاحظات خود را دربارهی چارچوب اصلی تشکیل این دادگاه ارایه ندادهایم و ما به صراحت میگوییم به رغم آن که تا به امروز بسیاری از طرفهای خارجی از جمله ایران، سوریه و عربستان از ما خواستهاند که ملاحظات خود را دربارهی این دادگاه بگوییم، ما این ملاحظات را اعلام نکردهایم زیرا معتقدیم باید سخن خود را زمانی بگوییم که این قضیه بسیار جدی شده است زیرا ملاحظات ما بسیار جدی است.
سید حسن نصرالله همچنین گفت: حزب حاکم در زمانی که این قضیه در سطح یک گفتوگوی ساده و نه تصویب و تصمیم گرفتن است، آن را با ما مطرح میسازد و میگوید آمادهی گفتوگو هستیم اما زمانی که این قضیه جدی میشود از انجام هر گونه گفتوگوی قاطعانه با ما جلوگیری به عمل میآورد. آنها خواهان گفتوگو با ما نیستند و طرح تشکیل این دادگاه را به شورای امنیت بردند تا این شورا آن را به تصویب درآورد و دربارهی آن تصمیمگیری کند، در حالی که این قضیه یک قضیهی کاملا داخلی میباشد و باید در چارچوب قوه قضایی لبنان و پس از آن پارلمان و ریاست جمهوری بررسی شود.
دبیرکل حزب الله لبنان افزود: ما قاطعانه به انتقادات بسیاری در این زمینه پاسخ میدهیم و میگوییم زمانی از ملاحظات خود سخن میگوییم که موضوع تشکیل دادگاه از سوی قوهی قضاییه لبنان و پس از آن در پارلمان لبنان و توسط رییسجمهور لبنان بررسی شود. در آن زمان است که ما سخن خواهیم گفت، البته اگر زمانی برسد که لازم باشد مردم را نسبت به بسیاری از امور هوشیار سازیم نیز سخن خواهیم گفت.
سیدحسن نصرالله تاکید کرد: آنچه که در رسانههای خبری گفته میشود مبنی بر آن که حزبالله لبنان ملاحظات خود را در جلسهی شورای امنیت در زمینهی تشکیل این دادگاه ارایه خواهد داد کاملا عاری از صحت است.
دبیرکل حزبالله لبنان تاکید کرد: ما نمیتوانیم از دستگاه قضایی لبنان حمایت کنیم و سردمداران این دستگاه باید خود به حمایت و مصونیت این دستگاه اقدام کنند که متاسفانه تا به امروز به چنین اقدامی دست نزدهاند، به گونهای که بسیاری از زندانیان سیاسی از جمله چهار مسوول از ارتش لبنان در چارچوب دستگیریهای سیاسی که از سوی دولت انجام میگیرد در زندان هستند و تا به امروز نه تفهیم اتهام شدهاند و نه محاکمه شدهاند که البته شاید منتظر تشکیل دادگاه بینالمللی حزب حاکم هستند که معلوم نیست در چه زمانی تشکیل خواهد شد و با چه قانونی میخواهد این افراد را محاکمه کند.
وی همچنین گفت: امروز هر کسی که با حزب حاکم مخالفت کند به عنوان عامل ترور حریری معرفی میشود به طوری که همه احزاب سیاسی باید تحت فرماندهی دولت و تسلیم خواستههای دولت و اهداف دولت شوند، در غیر این صورت یک قاتل و جنایتکار هستند. حزب حاکم به دلیل آن که تا به امروز نتوانسته است بر سازمان امنیتی و ارتش لبنان تسلط کامل یابد، هر روز این دو سازمان را به اتهامات جدیدی متهم میکند. یک روز میگوید که سازمان امنیتی لبنان به رهبری نفوذیهای سوری عمل میکند و یک روز میگوید که ارتش با شیوهی موجود نمیتواند از مرزهای کشور محافظت کند، من به شما میگویم آنها خواهان یک ارتش ملی نیستند. فشارهای موجود به ارتش لبنان به آن دلیل است که این ارتش یک ارتش ملی است و وابسته به شبه نظامیان جیره خوار دولت نیست. اگر این ارتش امروز از این افراد شبه نظامی جیره خوار تشکیل شده بود، میتوانست به یک آلت قتل در دست دولت تبدیل شود؛ اما چون که این ارتش از افراد ملی لبنانی و از فرزندان این خاک و بوم تشکیل شده است این چنین عمل نکرده است و نتوانسته به شبه نظامیان جیرهخوار دولت وابسته شود.
سیدحسن نصرالله گفت: مگر نه این که دولت آمریکا از دولت لبنان حمایت میکند، پس چرا تا به امروز ارتش لبنان شاهد هیچ تغییر و تحول و پیشرفتی نبوده است؟ دلیل کاملا روشن است، به خاطر این که این ارتش آن ارتشی نیست که آمریکا میخواهد و در صورتی که تغییر و تحولات سازمان یافتهای که آمریکا به دولت لبنان دیکته میکند در ارتش لبنان رخ دهد، مطمئنا آمریکا از این ارتش حمایت گسترده خواهد کرد و آن را به پیشرفته ترین و مجهزترین سلاحها مجهز خواهد کرد.
دبیرکل حزبالله لبنان خطاب به برخی از احزاب داخلی لبنان و در راس آن حزب حاکم گفت: این احزاب به برخی از تغییرات در معادلات منطقه از جمله حملهی آمریکا به ایران چشم دوختهاند و منتظر رخ دادن این مساله هستند زیرا این مساله میتواند بسیاری از معادلات منطقه را تغییر دهد. زمانی که در رسانههای خبری جهان از حملهی آمریکا به ایران در 6 آوریل نوشتند، مسوولان این احزاب تا صبح یعنی همان ساعتی که در برخی رسانهها تعیین شده است، بیدار ماندند و منتظر وقوع این واقعه یعنی حملهی نظامی آمریکا به ایران بودند.
دبیرکل حزبالله لبنان افزود: شاید این مسوولان لبنانی منتظر هستند که بوش حملهی دقیق خود به ایران را به آنها اطلاع دهد و شاید هم ایمیل کند، باید به آنها بگویم شما تنها وقت خود را در این شرطبندی یا در واقع قمار از دست میدهید، بالفرض که این جنگ علیه ایران رخ داد، اگر نتیجهی آن شکست آمریکا بود چه میکنید که البته ما دعا میکنیم که نتیجهی آن چیزی جز شکست برای آمریکا نباشد؛ آری موضوع حملهی آمریکا به ایران موضوعی جدی است که این موضوع در تمامی نشستها، میتینگها و گفت و گوهای مخفیانه و غیر مخفیانه ارزیابی و به گفت و گو گذاشته میشود اما بهتر است این مسوولان لبنانی و این احزاب لبنانی دل به این جنگ و رخ دادن آن و نتایج آن و تغییر معادلات در منطقه نبندند چون این امر خواب و خیالی بیش نیست. بالفرض این جنگ نیز رخ داد، آیا این افراد از نتایج و پیامدهای این جنگ اطلاع دارند؟
سید حسن نصرالله اظهار داشت: ما آمدیم و گفتیم براساس معادله 11+19 بحران فعلی لبنان را حل کنید، آنها آمدند برای این موضوع شرط و شروط گذاشتند و پذیرش این امر را در قبال موافقت ما با دادگاه بینالمللی و برخی از امور دیگر مشروط ساختند. امروز من به آنها جواب صریحی میدهم، اگر ما خواستیم که براساس معادله 11+19 این بحران را حل کنیم میخواستیم به شما آسان گرفته باشیم اما امروز دیگر ما نیز این معادله را قبول نداریم و نمیخواهیم این بحران براساس این معادله حل شود.
وی تاکید کرد: حزب حاکم و احزاب درونی آن عنوان ساختند که معادله 11+19 به مثابه یک خودکشی سیاسی برای آنها است. در کدامین کشور جهان در صورت تشکیل یک دولت متحد ملی خودکشی سیاسی برای برخی از احزاب مشخص رخ میدهد؟ تشکیل دولت متحد ملی مصونیتی برای تمامیت ارضی و استقلال هر کشوری است که ما خواهان آن هستیم، تنها دلیل آنها مبنی بر این موضوع یعنی خودکشی سیاسی آن است که آنها به اربابان خود تعهداتی دادند که باید این تعهدات را عملی سازند و درصورتی که دولت متحد ملی تشکیل شود هیچ یک از این تعهدات عملی نخواهد شد زیرا این دولت اجازه نخواهد داد. ما امروز نظر خود را تغییر دادهایم و به آنها میگوییم شما گفته اید که مردم منبع اصلی قدرت یک کشور هستند ما نیز این موضوع را تایید میکنیم و میگوییم بگذارید مردم حرف آخر را بزنند. در این زمینه دو قانون مشخص وجود دارد، انجام همه پرسی یا برگزاری انتخابات زودهنگام، مطمئنم آنها این موضوع را نیز قبول نمیکنند و نخواهند کرد. اما نتیجه چه خواهد شد؟ من به شما میگویم نتیجه چه خواهد شد، حزبالله لبنان و جریان معارض در این کشور هرگز به جنگهای داخلی کشیده نخواهند شد و این هدف آمریکا را محقق نخواهند ساخت. هدف اصلی احزاب حاکم کشاندن جریان معارض لبنانی به جنگهای داخلی است و باید صریحا به شما بگویم که ارباب آنها یعنی آمریکا به شدت از آنها انتقاد کرده است که چرا تا به امروز نتوانستهاید در زمینه کشیدن حزبالله لبنان به جنگهای داخلی موفق عمل کنید؟
دبیرکل حزبالله لبنان عنوان داشت: ما وارد عرصهی جنگهای داخلی نخواهیم شد و اگر امروز کشمکش و درگیری در لبنان رخ داده است عوامل آن و دستهای پشت پردهی آن کاملا روشن است و حتی در برخی از سخنرانیها از جمله سخنرانی جعجع این موضوع به اثبات رسیده است و قضیهی دانشگاه لبنان و درگیریهای آن نیز یکی دیگر از اسناد و مدارک اثبات کنندهی این واقعیت است. نقطهی قدرت جریان معارض لبنان آن است که نمیخواهد این کشور در جنگهای داخلی بسوزد و همچنان به تمامی تعهدات خود متعهد است. پس این بحران تا به کجا ادامه مییابد؟ من به شما میگویم، بگذارید همه چیز این چنین بماند بالاخره دو سال دیگر خود به خود زمان انتخابات پارلمانی لبنان فرا خواهد رسید و مردم به پای صندوقهای رای خواهند رفت. در آن زمان حزب حاکم حتی با قانون انتخاباتی که خود تصویب خواهد کرد، موفق نخواهد شد زیرا مردم این حزب را آزمایش کردهاند و این حزب جواب این آزمایش و تجربه را پس داده است. در آن زمان این حزب حاکم است که به ما میگوید بیاید قانون 11+19 را قبول کنید و ما قبول نخواهیم کرد، بنابراین اگر این حزب این بحران را در وضعیت کنونی حل و فصل کند، بهایی که خواهد داد بسیار کمتر از آن زمان خواهد بود.