سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

هنری کیسینجر: عراق برای ما بدتر از ویتنام شده

هنری کسینجر، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا که طراح اصلی خروج نیروهای آمریکایی از ویتنام محسوب می شود، روز یکشنبه اول آوریل، گفت که مشکلات عراق پیچیده تر از جنگ ویتنام است و پیروزی نظامی دیگر امکان پذیر نیست.
به گفته هنری کسینجر، یک پیروزی نظامی در عراق، به معنی کنترل تمام مناطق این کشور، دیگر امکان ندارد.
کسینجر که در توکیو در ژاپن برای دریافتی مدرکی افتخاری از دانشگاه «واسدا» بسر می برد در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس، گفت: در جنگ ویتنام دولت ها درگیر بودند که بر مناطق مشخصی کنترل داشتند و مشکل عراق بسیار پیچیده تر از این جنگ است.
هنری کسینجر که از مشاوران جرج بوش، رییس جمهوری آمریکا، در مورد عراق است گفت که خروج ناگهانی نیروهای آمریکا از عراق و یا از دست رفتن نفوذ بر این کشور موجب هرج و مرج می شود.
کسینجر که وزیر خارجه ریچارد نیکسون، رییس جمهوری آمریکا در زمان جنگ ویتنام بود، می گوید که آشتی دادن فرقه های مختلف در جنگ در عراق با همکاری کشورهای دیگر بهترین کاری است که می توان انجام داد.
وی کنفرانس بین المللی عراق را که ماه گذشته با شرکت اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل و همسایگان عراق از جمله ایران برگزار شد را، گامی مثبت می داند.
وی می گوید هر کس احتیاج دارد خود را آماده مذاکره با دشمنانش کند. آقای کسینجر می افزاید جنگ در عراق احتمالا سال ها طول می کشد و برای حفظ منافع ملی احزاب دمکرات و جمهوریخواه باید اختلافات خود را کنار بگذارند.

«در انتظار ائتلاف میانه روها»
ایاد علاوی، نخست وزیر سابق عراق، که یک سکولار شیعه به شمار می رود پس از سفر به چند کشور خاورمیانه به عراق برگشته و به نظر می رسد که خود را آماده برگشت به قدرت می کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، ایاد علاوی بر این مساله تکیه دارد که کشوری به نام عراق تحت رهبری کنونی دولتمردان شیعه از بین خواهد رفت و برای جلوگیری از این امر باید به سنی ها نقش بیشتری در دولت داد.
اگر چه اتحادیه کشورهای عرب با این ایده موافق است ولی اکثر نمایندگان شیعه مجلس عراق مخالف موضعگیری های سکولار  علاوی هستند.
به گزارش آسوشیتدپرس برخی از نیروهای سیاسی، بسیاری از تصمیمات دولت عراق را تحت تاثیر قوانین مذهب شیعه می دانند و گروه هایی که از نوری المالکی، نخست وزیر شیعه عراق، حمایت می کنند هیچ علاقه ای برای مصالحه با اقلیت سنی از خود نشان نمی دهند.
دولت علاوی از ژوئن ۲۰۰۴ تا انتخابات ژانویه ۲۰۰۵ که احزاب شیعه به قدرت رسیدند، اداره عراق را در دست داشت.
وی توسط مقامات آمریکایی پس از حمله به عراق به ریاست دولت منصوب شد ولی هم اکنون سعی دارد که حداقل در انظار عمومی از آمریکا فاصله بگیرد.
وی در مورد فرستادن نیروهای بیشتری آمریکایی به عراق برای ایجاد امنیت چندان خوشبین نیست.
وی می گوید: آقای المالکی تمایلی به گفتگو با سنی های عرب که کشور را در زمان صدام حسین اداره می کردند ندارد.
ایاد علاوی اظهار داشت که وی می خواهد ائتلافی با میانه روها تشکیل دهد. البته به نظر می رسد تا زمانی که دولت و مجلس عراق به فعالیت خود ادامه می دهند نفوذ وی برای هر گونه تغییری بسیار ناچیز باشد.


نوشته شده در  سه شنبه 86/1/14ساعت  8:53 صبح  توسط نافذ   شما هم نظر دهید()