برکناری برگزارکننده کنفرانس مونیخ به خاطر دعوت از لاریجانی
هفتهنامه آلمانی اشپیگل نوشت : دولت این کشور قصد دارد "هورست تلچیک" برگزارکننده کنفرانس امنیتی مونیخ را به خاطر دعوت از "علی لاریجانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به این کنفرانس، از کار برکنار کند.
این هفته نامه روز جمعه در گزارشی با اعلام این مطلب افزود : "آنگلا مرکل" صدراعظم از اینکه تلچیک به لاریجانی در کنفرانس امنیتی مونیخ فرصتی برای حمله تبلیغاتی علیه آمریکا داد، ناراحت است. به نوشته اشپیگل، دولت آلمان هم اکنون در جستجوی جانشینی برای برگزار کننده کنفرانس امنیتی مونیخ است.
"اولریش ویلهلم" سخنگوی دولت آلمان نیز روز جمعه در یک کنفرانس خبری گفت : قصد داریم دوستانه با تلچیک در رابطه با زمان مسوولیت وی در برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ صحبت کنیم.
تلچیک ۶۷ساله یکی از نزدیکترین مشاوران هلموت کهل صدراعظم اسبق آلمان در زمینه سیاست خارجی بود که نقش مهمی در مذاکرات مربوطه به اتحاد دو آلمان برعهده داشت. وی مدتی در هیات مدیره شرکت خودروسازی ب.ام.و آلمان هم عضویت داشت و تا تابستان سال جاری نیز رییس هیات مدیره شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا در آلمان بود. وی از سال ۱۹۹۹میلادی مسوولیت برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ را برعهده داشته است.
پیش از این در سال ۲۰۰۳میلادی هم وزارت دفاع و هم اداره کل مطبوعات آلمان خواستار جایگزینی فرد دیگری به جای تلچیک شده بودند.
گفته میشود شرودر صدراعظم وقت آلمان قصد داشت فردی را از حزب سوسیال دمکراتها به جای تلچیک که از حزب دمکرات مسیحی بود انتخاب کند.
در این حال به نظر میرسد که تصمیم دولت آلمان در حقیقت نوعی واکنش به حضور موفق هیات ایرانی در اجلاس سال جاری امنیتی مونیخ به شمار میرود.
پیش از این هم شبکه تلویزیونی فونیکس آلمان به رغم اینکه تمامی سخنرانیها و مباحث کنفرانس امنیتی مونیخ به ویژه ادعاهای مطرح شده علیه جمهوری اسلامی ایران را بطور مستقیم پخش کرده بود، اما به محض آغاز سخنرانی دکتر لاریجانی، این شبکه تلویزیونی تمامی برنامههای پخش مراسم و سخنرانی هیات ایرانی و پاسخهای دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان را قطع کرد.
این اقدام در حالی انجام شد که سخنرانی لاریجانی در تشریح مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینههای امنیتی و به ویژه موضوع اختلاف نظر بر سربرنامههای هستهای تهران تاثیر بسیار مثبتی در بین شرکت کنندگان در این اجلاس برجای گذاشته بود.
اظهارات لاریجانی در پاسخ به برخی ادعاهای مطرح شده در این کنفرانس مبنی بر دخالت ایران در اوضاع عراق، امنیت منطقه و برنامههای هستهای حتی باعث شد که برخی از سناتورهای آمریکایی حاضر در این کنفرانس که همواره مواضع جمهوری اسلامی ایران مورد انتقاد قرار میدهند، پاسخ در خوری به اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نداشته باشند.
از سوی دیگر هیات ایرانی در اجلاس امنیتی مونیخ از بدو ورود مورد توجه رسانههای مختلف خبری آلمان و جهان قرار گرفت به نحوی که لاریجانی به هنگام ورود به سالن کنفرانس در احاطه صدها خبرنگار و گزارشگر از رسانههای مختلف دیداری و شنیداری قرار داشت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین در فرصت حضور در کنفرانس مونیخ، علاوه بر دیدار با مقامات کشورهای مختلف جهان، در گفتوگوهای اختصاصی و عمومی با نمایندگان رسانههای حاضر در کنفرانس، مواضع تهران را در زمینههای مختلف برای افکار عمومی جهانیان تشریح کرد.