جواد لاریجانی: پشت سر رییس‌جمهور می‌ایستیم

"محمدجواد اردشیرلاریجانی" دیپلمات و تحلیلگر مسایل بین‌المللی گفت : می‌توان هرگونه مناقشه‌ای در هر زمینه‌ای با رییس جمهوری داشت اما در زمینه مساله هسته‌ای باید پشت سر رییس جمهوری بایستیم.
به گزارش ایرنا، این تحلیلگر مسایل بین‌المللی در عین حال توصیه کرد که رییس جمهوری، در زمینه هسته‌ای با روسای جناح‌ها و گروههای مختلف و سیاستمداران باسابقه و دلسوزان نظام و انقلاب نشست‌هایی داشته باشد و به نقطه‌نظرهای آنان توجه کند.
این دیپلمات باسابقه کشور تاکید کرد: اگر پشت سر "استراتژی ورود به کلوپ هسته‌ای" داهیانه بایستیم و عمل کنیم، بدون آنکه زیاد سر و صدا و شلوغ کاری داشته باشیم، وارد این کلوپ خواهیم شد.
لاریجانی با اشاره به انتقادهایی که همیشه از عملکرد دولت‌ها وجود دارد ، اظهار داشت : من نیز انتقادهایی دارم از جمله اینکه در طول ‪ ۲۷‬سال گذشته، سرمایه ‌گذاری و هدایت علمی لازم را در زمینه تکنولوژی هسته‌ای نداشتیم و فقط وقتی که مورد هجمه قرار گرفتیم، همه شروع به صحبت کردن راجع به حق هسته‌ای خود کردیم
مناقشات را باید درون خانواده‌ای کرد
این دیپلمات باسابقه به نویسندگان و سیاستمداران کشور توصیه کرد: مناقشات بر سر اتخاذ راهکارها در مساله هسته‌ای را "درون خانواده‌ای" کنند تا از این "معارضه بزرگ" عبور کنیم.
وی افزود: پس از عبور از این "معارضه بزرگ" می‌توانیم تمام مناقشات را مطرح کنیم. وقتی ملتی می‌خواهد از یک گردنه پرآشوب عبور کند باید نهایت دقت و احتیاط و آگاهی را داشته باشد.
وی با بیان اینکه "ضرر تفرقه بیشتر از همه تحریم‌های اقتصادی و مالی است"، بار دیگر خطاب به دولت گفت: گاهی برخی انتقادها سازنده است و باید از آنها استفاده کرد باید به خاطر داشته باشیم که کلوپ هسته‌ای در صدد است که ما وارد این کلوپ نشویم.
"ایران اتمی" و "ایران پست اتمی"
لاریجانی در بخشی دیگری از این مصاحبه ایده "ایران پست اتمی" را مطرح کرد و گفت: اگرچه میدان فعالیت "ایران اتمی" و "ایران غیراتمی" در عرصه بین‌المللی بسیار متفاوت است، اما باید از الان به فکر ایران "پست اتمی" باشیم. "ایران اتمی" باید با دنیا در تعهدات متقابل وارد شود تا بتواند به مرحله "پست اتمی" برسد.
این تحلیلگر مسایل بین‌المللی افزود: نباید فرصت را از دست بدهیم، باید به فکر ایران "پست اتمی " باشیم اگر از امروز به فکر "ایران پست اتمی" باشیم دنیا راحت تر "ایران اتمی" را می‌پذیرد زیرا برخی می‌گویند، "ایران اتمی" چه می‌خواهد انجام دهد ؟ آیا قصد حمله به اسراییل را دارد ؟ در حالی که چنین چیزی درست نیست.
با دشمن‌ترین دشمنان باید مذاکره کرد
وی همچنین گفت: باید با همه دنیا مذاکره کنیم. حتی با دشمن‌ترین دشمنانمان که آمریکاست بعنوان "ایران اتمی" مذاکره کنیم و با کلوپ هسته‌ای وارد تعهدات متقابلی شویم که قابلیت راستی آزمایی داشته باشند.
برای اعلام قاطعیت، باید حرفهای نرم زد
لاریجانی افزود: ایده ایران پست اتمی پایه یک دیپلماسی محتوایی است که باید ایده‌های نو را با تکنیکهای نو به پیش ببریم.
وی اضافه کرد: دیپلماسی چه در طراحی و چه پیشبرد مقدار زیادی "فنانیت" نیاز دارد. فقط اعلام موضع نیست.
وی تصریح کرد: این "فنانیت ها" پیچیده است. از ابتدای انقلاب ، مبنای صادقانه و ساده‌ای داریم و فکر می‌کنیم اگر قرار است، قاطع باشیم باید خیلی حرف‌های "کلفت و درشت" بزنیم و اگر بخواهیم نرم باشیم، حرف‌های "نازک " بزنیم !
لاریجانی گفت: به اعتقاد من، جایی که می‌خواهیم قاطع باشیم، باید حرف های "نرم و نازک" بزنیم تا بتوانیم کارمان را پیش ببریم و در جاهایی که نمی‌خواهیم کار سنگینی انجام دهیم، باید حرف‌های "درشت و کلفت" بزنیم.
پیشبرد برنامه‌های اتمی، بهترین پاسخ به قطعنامه
خبرنگار ایرنا سووال کرد: بهترین پاسخ به قطعنامه ‪ ۱۷۳۷‬چیست ؟ لاریجانی پاسخ داد: بهترین پاسخ این است که برنامه‌های اتمی خود را با توانمندی پیش ببریم و به آژانس بگوییم که عضویت ما در ان.پی.تی چه فایده‌ای دارد. فرق ما با کشورهای غیرعضو این معاهده، چیست ؟
وی افزود: اگر عضویت در ان.پی.تی برای ما فایده‌ای ندارد، آژانس به ما اعلام کند، بر چه اساسی باید همکاری‌های وسیع داشته باشیم ؟
این دیپلمات باسابقه اظهار داشت: وقتی به یکی از مسوولان کشورهای معروف غربی که عضو کلوپ هسته‌ای است، اعتراض کردم چرا با کشورهایی مثل اسرائیل، هند و پاکستان برخورد نمی‌کنید، پاسخ داد که اینها عضو ان.پی.تی نیستند.
گفتم پس عضو ان .پی.تی بودن گناه بزرگی است و اگر عضو بودید، باید تمام دنیا روی سرتان خراب شود. اگر اینطور باشد پس باید از فردا عضو ان.پی.تی نباشیم.
لاریجانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در عمل نشان داد که اگر بناست عضو ان.پی.تی باشیم و این عضویت هیچ نفعی برای ما نداشته باشد، در آن صورت میزان همکاری‌های ما نیز زیر سووال می‌رود و قابل توجیه نیست.

این تحلیلگر مسایل بین‌المللی اضافه کرد: در حالی که اگر عضویت در ان.پی.تی نفع داشته باشد، آژانس می‌تواند نظارت‌های بیشتری داشته باشد و اگر غربی‌ها واقعا راست می‌گویند که نگران برنامه‌های ما هستند، می‌توانند نظارت‌های بیشتری داشته باشند.


نوشته شده در  یکشنبه 85/11/8ساعت  12:39 صبح  توسط نافذ   شما هم نظر دهید()